Eiken lamelparket

Het lamelparket is een opgebouwde plank. De planken hebben een toplaag van massief hout en een onderbord van lamellen. Door deze samenstelling zijn de planken nagenoeg werkingsvrij en kunnen de planken zwevend gelegd worden.

Zwevende vloer
De planken liggen los van de ondervloer op een foam. Het foam voorkomt dat er eventueel vocht van onderaf de plank in kan trekken. Ook heeft het foam een licht egaliserende werking en zorgt het voor een demping van geluid.

Deze planken zijn ook geschikt voor op vloerverwarming en 99% van onze klanten legt deze vloer dan zwevend op een speciaal daarvoor bestemde ondervloer.

Een veel voorkomend misverstand is dat een zwevende verlijmde vloer verhuisbaar is. Bij onderlinge verlijming van de planken is dit niet meer mogelijk. De lijm is zo sterk dat de mes en groef breekt bij het buigen van de plank. Alleen door de planken niet onderling te verlijmen en langs de muren te werken met parketveren wat wij dan ook aanraden is de vloer verhuisbaar.

Bewerking van planken
De planken kunnen in vele kleuren vanuit de fabriek geleverd worden. Ook kunnen de planken gerookt worden. Met roken wordt het hout gekleurd met Amoniak. De plank krijgt een licht bruine kleur en er ontstaan iets meer kleurverschillen waardoor het allemaal iets levendiger wordt. Deze kleur in combinatie met een kleur olie geeft weer hele andere effecten.
Tevens is de plank kleurvast en zal het hout niet zo snel verkleuren.

Gallerij

Assortiment